Τα βραβεία αναγνωστών βιβλίων τσέπης 2021

mardi 28 septembre 2021

Tant qu’il y aura des cèdres
Littérature 2021

Les Refuges
Polar 2021

Honoré et moi
Documents/Essais 2021

Τα Βραβεία Αναγνώστες Βιβλίου Τσέπης τίμησαν, Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, τον Pierre Jarawan στην κατηγορία της γαλλικής λογοτεχνίας για το πρώτο του μυθιστόρημα Tant qu’il y aura des cèdres (Όσο θα υπάρχουν κέδροι), η ιστορία μιας οικογένειας εξόριστων Λιβανέζικης καταγωγής, της οποίας ο γιος, Σαμίρ, πηγαίνει Η Βηρυτός, το λίκνο των παιδικών του παραμυθιών, για να ξεθάψει τα στοιχεία που είναι διάσπαρτα στη σκιά των κέδρων.

Η Επιλογή Βιβλιοπωλών, από την πλευρά της λογοτεχνίας, πήγε στην Gaëlle Nohant για την La femme révélée (Αποκαλυπτική γυναίκα).

Στην κατηγορία θρίλερ, αναγνώστες και βιβλιοπωλείς επαίνεσαν ομόφωνα τον Jérôme Loubry για τα Les refugees. Αυτό το δίκλινο είναι εξαιρετικό.

Στην κατηγορία εγγράφων / δοκιμίων, ο νικητής που επιλέγεται από τους αναγνώστες είναι ο Titiou Lecoq για το Honoré et moi.

Κάθε χρόνο, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο, 130 αναγνώστες λογοτεχνίας και 130 αστυνομικοί / θρίλερ καθώς και 50 αναγνώστες σε έγγραφα και δοκίμια κάθε μήνα επιλέγουν το αγαπημένο τους βιβλίο από μια συλλογή βιβλίων.

Laissez votre commentaire
Accueil Liste de souhaits Rechercher Panier Mon compte
arrow_left sharing button
arrow_right sharing button